Close Menu
Esenta ZileiEsenta Zilei
    Esenta ZileiEsenta Zilei
    • Pagina principala
    • Social
    • Educatie
    • Sport
    • Diverse
    Esenta ZileiEsenta Zilei
    Home»Incendiul de la Colectiv: 9 ani de la tragedie.

    Incendiul de la Colectiv: 9 ani de la tragedie.

    octombrie 30, 2024Niciun comentariu2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Incendiul de la Colectiv 9 ani de la tragedie
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Reflecții asupra Tragediei Colectiv și a Sistemului de Justiție

    În urma incendiului devastator de la Colectiv, care a secerat viețile a 64 de tineri și a mutilat alte câteva sute, societatea românească se confruntă cu întrebări fundamentale despre valoarea vieții umane și eficacitatea sistemului său de justiție. De ce, în ciuda trecerii aproape unui deceniu, rănile acestei tragedii nu s-au vindecat? De ce sistemul, în loc să ofere alinare și dreptate, pare să perpetueze suferința celor afectați?

    Despre Ineficiența și Indiferența Instituțională

    Este revoltător că, la atâția ani distanță, România nu dispune încă de un centru specializat pentru tratarea marilor arși. Promisiunile repetate ale oficialilor, cum ar fi cele ale ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care a declarat că centrele vor fi gata în 2025, nu fac decât să adâncească sentimentul de neîncredere în capacitatea statului de a proteja și a îngriji cetățenii săi în momente critice.

    Justiția întârziată este Justiție Refuzată

    În ceea ce privește aspectele legale, clasarea dosarelor în care se investigau neglijențele managerilor de spitale care nu au transferat la timp răniții în străinătate ridică semne de întrebare grave asupra integrității și eficienței justiției. Cum este posibil ca, într-un stat de drept, familiile să fie lăsate fără răspunsuri și fără dreptul la adevăr? Această situație nu doar că încalcă principiile de bază ale dreptății, dar subminează și încrederea în instituțiile care ar trebui să servească interesul public.

    Compensații și Corupție

    Pe de altă parte, despăgubirile acordate supraviețuitorilor și familiilor victimelor, deși necesare, nu pot compensa pierderea ireparabilă suferită. Mai mult, modul în care aceste compensații au fost gestionate, cu acuzații de comisioane exorbitante și conflicte de interese, reflectă o lăcomie și o corupție care insultă memoria celor dispăruți și adâncește rănile celor rămași.

    Concluzii

    Tragedia de la Colectiv nu este doar o rană deschisă în inima Bucureștiului, ci și un simptom al unei maladii mult mai profunde care afectează structurile de putere și instituțiile din România. Este esențial ca fiecare cetățean să reflecteze asupra acestor aspecte și să își asume un rol activ în cererea de transparență, responsabilitate și reformă. Doar așa se poate spera la o societate în care tragedii de acest fel nu se vor mai repeta.

    Sursa

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Editors Picks
    Latest Posts
    • Politica cookies
    • Politica de Confidențialitate și Cookies
    • Termeni si conditii

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.