Vremea cu aspect de primăvară din aceste zile îi determină pe tot mai mulți români să facă o plimbare la mare. Mulți dintre ei aleg să ia și masa la cherhanalele de pe litoral, multe dintre ele fiind cunoscute pentru peisajele instagramabile și mâncarea cu specific pescăresc. Puțini sunt conștienți însă de pericolul la care se expun atunci când aleg să ia masa într-un astfel de local.
Reprezentanţii CJPC Constanţa au anunţat marţi, 20 februarie, că în urma unei reclamaţii a fost făcută o acţiune de control la punctul de lucru al SC Chiros SRL- Cherhanaua Ovidiu din Ovidiu. Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care: camerele adiacente blocului alimentar prezintă infiltraţii; materii prime în stare refrigerată şi congelată fără elemente de identificare şi caracterizare (produse nesigure); peşte cu acumulări sangvinolente şi aspect de intrare în stare de putrefacţie; întregul bloc alimentar este neigienizat, gresie spartă în unele zone, sifoanele cu acumulări de mizerie; legume cu mucegai şi în lădiţe neigienizate; produse alimentare expirate; ciorba nu se prepară în mod traditional, există zeama cu legume şi carnea porţionată este păstrata separat în frigider; paste fierte şi păstrate în frigider contrar indicaţiilor producătorului ca după fierbere se servesc fierbinţi cu diferite ingrediente; în meniu nu există declaraţia nutriţională.
“Prin invitaţie s-a recomandat oprirea temporară a prestării serviciului de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor, deficienţele fiind remediate la momentul scrierii documentului de control”, au precizat reprezentanţii CJPC Constanţa. Ei au menţionat că au fost date două amenzi, în valoare totală de 14.000 de lei şi au fost retrase definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de 29.400 de lei, printre care peşte, ciorbă de peşte, carne de vită, pasăre şi miel.
Sursa: realitatea.net