Close Menu
Esenta ZileiEsenta Zilei
    Esenta ZileiEsenta Zilei
    • Pagina principala
    • Social
    • Educatie
    • Sport
    • Diverse
    Esenta ZileiEsenta Zilei
    Home»Angajații de la Ambulanță supărați trebuie să dea raportul lui Raed Arafat.

    Angajații de la Ambulanță supărați trebuie să dea raportul lui Raed Arafat.

    iulie 19, 2024Niciun comentariu2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Angajatii de la Ambulanta suparati trebuie sa dea raportul lui Raed Arafat
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Discrepanțe și Conflicte în Sistemul de Urgență Medicală

    Recenta dispoziție nr. 671/18.07.2024, emisă de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), a stârnit controverse semnificative în rândul personalului medical de urgență. Prin această ordonanță, se impune raportarea datelor la DSU, o mișcare considerată de mulți ca fiind o subminare a autorității Centrului Operațional pentru Situații de Urgență (COSU) și a Ministerului Sănătății. Sindicatele din domeniul ambulanței au exprimat nemulțumiri profunde, argumentând că această decizie nu doar că dublează procedurile de raportare, dar și discreditează instituții cheie care până de curând jucau un rol central în gestionarea situațiilor de urgență.

    Reacții și Implicații ale Deciziei

    În lumina acestei ordonanțe, sindicatele solicită Ministerului Sănătății să clarifice urgent că raportările trebuie să continue să se facă la COSU. De asemenea, se cere ca Ordonanța de Urgență nr. 1/2014, privind managementul situațiilor de urgență, să fie revizuită și aprobată de Parlament, stabilind clar atribuțiile DSU în medicina de urgență. Aceste cereri subliniază tensiunile crescânde între diferitele structuri guvernamentale și personalul de pe teren, care se vede prins în mijlocul unui conflict de competențe și proceduri.

    Consecințe ale Mutării COSU

    Mutarea COSU în sediul Ministerului Sănătății a fost criticată aspru de Raed Arafat, șeful DSU, care a subliniat că aceasta a condus la o „rupere a colaborării și dezintegrarea unui sistem”. Această schimbare a fost percepută ca o pierdere a eficienței și a coordonării în situații de criză, exemplificate de tragedii precum cele de la Colectiv sau Crevedia, unde o coordonare integrată și eficientă este crucială.

    Dezbaterea între Arafat și Rafila

    Conflictul dintre Raed Arafat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, adaugă un alt strat de complexitate. Rafila susține că este normal ca o structură operativă a Ministerului Sănătății să funcționeze în sediul acestuia și menționează îmbunătățirile aduse condițiilor de lucru ale personalului COSU. În contrast, Arafat prezintă aceste schimbări ca fiind detrimental coordonării și eficienței în gestionarea situațiilor de urgență.

    Implicații Mai Vaste și Acțiuni Sindicate

    În răspuns la aceste tensiuni, Consiliul Național al F.N.S.A.R. se va întruni pentru a decide acțiuni sindicale la nivel național, menite să sprijine politica Ministerului Sănătății și să promoveze o abordare mai coerentă și integrată în medicina de urgență. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru a asigura că serviciile de urgență pot opera eficient și pentru a proteja interesele angajaților care se confruntă zilnic cu situații de viață și de moarte.

    Sursa

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin
    • Website

    Add A Comment

    Leave A Reply Cancel Reply

    Editors Picks
    Latest Posts
    • Politica cookies
    • Politica de Confidențialitate și Cookies
    • Termeni si conditii

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.